2010. 06. 29.
2010. május 14. Beutaló
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

A Szegedi Klinikán az első beszélgetésre egy beutalót kellett volna magammal vinni. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ez ilyen nehéz feladat lesz.

Valami oknál fogva nagyon korán elkezdtem szervezni az ügyet, szerencsémre. Amint megkaptam hétfőn az időpontot Szegedről, már telefonáltam is a gyerekorvosi rendelőbe, ahol megtudtam, a G. doktornő szabadságon van. Elmagyaráztam a kérésemet a helyettes orvos, H. doktornő asszisztensének, aki nagyon készségesnek tűnt. Még aznap visszahívott, hogy a doktornő nem tud most ezzel foglalkozni, majd holnap. Végül szerdán, mikor éppen végeztünk a Heim Pál Audiológián, csörög a telefonom, a doktornő személyesen hívott fel, roppant arrogáns hangon (mire is van éppen szüksége egy anyukának, aki egy hete tudta meg, hogy hallássérült a gyereke: egy kis érzéketlenségre). Közölte, hogy felhívta az oep-et és ott azt mondták neki, csak akkor adhat beutalót, ha én hozok egy papírt a Heim Pálból: legközelebb megfelelően csak Szegeden láthatják el a kisfiamat. Azt hittem felrobbanok!!! Persze hogy Pesten is műtenek implantot, de én Szegedre akarom vinni a kisfiamat, ahol fogadnak is minket. Mi ez az egész? Később rájöttem, hogy ez csak akkor kell, ha utazási támogast is kérek. De mivel mi kocsival megyünk, és nem jár nekünk, mondtam, hogy nem kell támogatás. Doktornéni azonban már nem tágított, ő nem ad nekem beutalót és kész!!!

Kissé zaklatott állapotban bementünk a Heim Pálban a fül-orr gégészetre a főorvos nőhöz, aki azt mondta, ez az egész beutalósdi csak formaság, majd ő ír nekem egyet. Boldogan mentem haza, otthon látom, a papíron a javaslat van bekarikázva és a szöveg sem beutalás a klinikára, hanem Péterke Bera eredményének leírása.

az első lépésekIdegességemben elkezdtem megint telefonálgatni. A védőnőnk a segítségünkre sietett, közvetítette a kérésünket a gyerekorvosi rendelőben egy harmadik gyerekorvos, K. doktornő felé, aki úgy tűnt segítőkésznek bizonyul. Én közben beszéltem az oep-ben az illetékessel, aki elképesztő lassúsággal értette csak meg mit akarok és sokadjára adott olyan választ, amit vártam. Ha a Szegedi Klinika írásban elküldi a gyerekorvosnak, hogy a mi ellátásunk nem akadályozza a helyi ellátást, és ők minket fogadnak, akkor adhat beutalót. Közben én már hívtam is Szegedet, nem kis szégyenkezéssel, mert ugye más anykák azonnal megkapták a beutalójukat kérdezés nélkül, csak velünk szórakoznak. A szegedi logopédus hölgy elképesztően kedves volt, kérte adjam meg a gyerekorvos számát, aki úgy tűnik hajlandó lesz segíteni. Legközelebb már csak azért csöngött a telefonom, hogy mehetek a beutalóért. Mindent elintézett nekem.

Délután a feszültséget levezetendő hangszereket mentünk vásárolni Péterkének: száncsengő, xilofon, hajókürt, cintányér, csörgődob. Valamit csak meghall majd belőle most, hogy hallókészüléke van. Közben ezerrel fórumozok a macie-n!!!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés