2010. 06. 30.
2010. május 27. EduKid
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

Szintén a macie fórumos anyukáknak köszönhetően végre találtam új audiológiát. Nagyon kedvesek voltak a Heim Pálban a hölgyek, de nincs kedvem a rengeteg várakozáshoz a pici fiammal és a különböző vírusfertőzésekhez, amiket a szomszéd fül-orr-gégészeti rendelő előtt összeverődött beteg gyerektömegtől kapnánk el majd minden ottlétünk alatt (ahogy rögtön a legelső alkalommal). Amúgy sincs ránk túl sok idejük, annyian várnak az audiológia előtt is.

Tehát ma mentünk először az EduKid-be az Akácfa és a Dob utca sarkán. Időpontra mentünk, kellemes környezetbe, időre be is hívtak és elképesztően kedvesek voltak velünk. A szakértelemről nem is beszélve. Az első hallásvizsgálat hallókészülék nélkül a következő eredményt hozta:

60-70-80-80 dB Ami nem is olyan borzasztó, mint ahogy én hittem. Tehát NEM SIKET Péterke, hanem "csak" súlyos (magas tartomány) és középsúlyos (mély tartomány) nagyothalló. Van tehát maradványhallása, amire lehet építeni.

A Heim Pálban kapott hallókészülék eredeti beállításával történt a hallókás mérés, eredménye igy alakult: egységesen 50 dB Tehát jó eséllyel indulunk a beszéd meghallása felé.

Az EduKid-ben kaptunk egy másik próbakészüléket, hogy a Heim Pálosat visszavihessük. Ez is Naida III. és csak egy kicsit állítottak rajta másképpen.

 

cicaaaaaPéterke hallásfigyelme rohamosan fejlődik. A hallókészülékkel napról napra többet hallott meg és már a hangosabb hangszerek felé azonnal megfelelő irányba fordul. Mostanra már, ha hangosan mondjuk a nevét megfordul. Persze nagyon sokat foglalkoztunk vele, de napról napra lehetett látni a változásokat. Először mindig azt hitte, hogy a mellette állók szólítják, de lehetett látni, hogy nem érti, akkor miért nem mozog a szájuk. Szépen lassan rá lehetett vezetni, ha ilyenkor megmutattuk neki a hang irányát és a fülünkre mutattunk, hogy honnan jött a hang.

Megérkezett a MÁK határozat az emelt szintű családi pótlékról és az Egészségügyi Minisztérium is rekord idő alatt válaszolt a levelemre: hogy továbbították az illetékes szervnek.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés