2010. 07. 02.
2010. június 7. EduKid
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

Ma végre megint hallásmérésre megyünk. Múltkor kaptunk egy tesztlapot, amin azok a hangok szerepelnek, amiket figyelni kell Péterkénél. Megfigyeléseink alapján a Naida III-as mostani beállításával Péterke nem hallotta meg a zenét, a kutyaugatást, az M és Ú hangokat. Viszont szép lassan figyelmes lett a zenélő játékok magas hangjaira, a telefoncsörgésre és a családtagok hangjára. A háta mögött hangosan kimondott nevére azonnal hátrakapja a fejét.

kis kamionsofőrA kutyaugatás miatt kicsit állítottak a mély hangokon. A mérés a szokott módon zajlott, Péterke többé kevésbé együttműködött. Még szerencse, hogy a szurdopedagógus és az akusztikus szakmber nagyon érti a dolgát, Péterke legapróbb rezdüléseit észreveszik. A mérés eredménye ez alkalommal egységesen: 40 dB

Ami azt jelenti, hogy elméletben a beszédhangok átmehetnek neki!!! Egyszerűen remek!!!

Megérkezett az önkormányzat határozata, és hogy továbbították a kérvényünket az OEP felé. Egymást követve rekord idő alatt megjött az Egészségügyi felügyelet és az OEP válasza is a korábbi beadványomra implant ügyben. Lényegét tekintve annyit írnak, hogy az országban még van jónéhány ilyen-olyan implant, amit ők be fognak kérni és újraosztanak a klinikák között. Az előző kormány az új implantok tenderkiírásának határidejét októberben állapította meg, ha a mostani vezetés tartaná ezt, 2011. januárjában már valószínűleg a klinikákon lesznek az új implantok.

Énbennem olyan kettős érzések dúlnak, hogy az egyszerűen leírhatatlan. Egyfelől biztatnak minket a szurdósok, hallókészülékesek, audiológusok, hogy Péterkének (ha minden rendben van a fejében is) minden esélye megvan rá, hogy mindent meghalljon és megértsen, és hogy szépen megtanuljon beszélni. Másfelől ott van a kétség, hogy mi van ha mégsem, ha romlik a hallása, ha későn derül ki, hogy bizonyos hangokat nem hall meg. És ugye ideális lenne, ha 2 éves kora környékén meg lenne műtve, úgy hogy egy évünk van kideríteni, mit hall meg a kisfiam, megfelelően beindul-e nála a beszédértés és a beszéd. Honnan fogom én azt tudni, hogy mire elég mindez? Mindenesetre rengeteget dolgozunk, állandóan szurdózunk mi is otthon, hallásfejlesztünk, énekelünk, beszélünk, gyakorlunk. És Péterke remekül fejlődik, hétről hétre produkál valami újat.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés