2010. 07. 08.
2010. július 8. EduKid, hallásfejlődés
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

Kedden reggel Péterke hurutos köhögéssel ébredt, úgyhogy elbuszoztam vele a gyerekorvoshoz. Köptető, orrszpré.

Úgy tűnik nagyon beindult a fejlődése, mert napról napra produkál valami újat! Továbbra is teszteljük hallókészülék nélkül:

*ha kiabáljuk a nevét váratlanul, de ismert helyzetben, akkor megfordul. Próbálom olyan szituációba hozni, hogy váratlanul és váratlan helyről szólaljon meg a hangom. Ilyenkor kicsit tanácstalan még, de végül megtalálja, hol vagyok.

*Ha fémkanállal kopogok etetés közben az asztal alatt az ajtó felé kapja a fejét, mert onnan várja a hangot. Az egyetlen helyzet, amikor egyáltalán nem reagál se a hangomra, se zörgésre, este lefekvés előtt. Az az érzésem csak arról van szó, hogy ilyenkor már túlságosan fáradt figyelni és mivel egyedül este kapcsoljuk be a tévét, hiába kapcsoljuk ki a hangot tesztelés alatt, neki az én hangom a háttérből már csak egy zaja a sok közül.

Hallókával szerdán a következő fejlődés történt:

*Hol a lámpa? Kérdésre megmutatja a szobában az összes lámpát. Mellette, ha párhuzamosan kérdezzük, megmutatja az autót, a cicát és a virágot is elkezdte megtanulni.

*Ha felmászik a fotelba és álldogál, vagy fel akar állni az etetőszékben, mindig szigorúan mondom neki, hogy csüccs! Már elég mondani és azonnal leül.

*Nem akar köhögni, de a köptető miatt lenne mit kiköhögnie. Ma próbáltuk köhögni tanítani. Előköhögtünk, ami annyira tetszett neki, hogy megpróbálta utánozni. És nekiállt köhécselni, ahogy mi.

*Már kezdek egészen biztos lenni abban, hogy engem anyu helyett egü-nek, vagy ebü-nek, vagy valami hasonlónak hív. Úgy érzem tényleg kezd visszatérni a régi agu, csak egy kezdetlegesebb verzióban.

Csütörtökön megint mérés az EduKid-ben!!! Péterke megint hisztis rohamot kapott már a recepciónál és bár egész vizsgálat alatt le se tettem és játszottunk, újra és újra elkámpicsorodott. Ennek ellenére a mérés nagyon jól sikerült. Megint egységesen 30 dB, ami biztos. Olyan hangokkal is próbálkoztak, amivel eddig még nem, de nem volt egyértelmű a reakció, (bár valószínűleg megvolt neki) így az nem került fel az audiogrammra. Ezzel a Naida V-ös hallókával úgy tűnik minőségi változás állt be a hallásában, arról nem is beszélve, hogy ez a hallóka végre egyáltalán nem sípol. Tehát úgy döntöttünk ennél a készüléknél maradunk. Jövő héten megyünk fizetni, mert ez nem 100%-ban támogatott közgyógyra. Úgyhogy sajnos vége a kéthetenkénti hallásméréseknek, mostmár csak negyedévente mehetünk.

Arra, hogy hallókészülék nélkül jobban hall most Péter, azt mondták, hogy ez így szokott lenni. Annyira elkezd dolgozni a maradék hallócsillócska, hogy jobb lesz kicsivel a hallókészülék nélküli hallás is. Ha nem hordaná, megint rosszabbul hallana.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés