2010. 11. 14.
2010. 11. 14. Péterke 6 hónapja hall, megint nem beszél annyit, viszont helyette sokat visítozik
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

már megint a polconAhogy jött a sok beszéd, úgy el is tűnt. Tudom, hogy tudná mondani, amit eddig, néhány szó meg is maradt, csak nincs kedve „beszélni”. A hét elején megint rengeteget visítozott, nem érdekelte semmi, alig lehetett vele játszani. Úgyhogy sokat „pihentünk”. Viszont úgy látom, megint többet ért, mint két héttel ezelőtt, és a könyvek, mondókák, amiket olvasni-játszani szoktunk, már nem kötik le. Úgyhogy jövő héttől új dolgokkal próbálkozom majd. Persze, ha Péter is szeretné.

A pénteki szurdo megint nagyon jó volt. Szombat kerítés mögöttdélelőtt IKEA-ban voltunk, kapott Péter egy aranyos menyétet, most ő a kedvenc. Azóta megmutatja a könyveiben, hogy melyik a menyét, ha kérdezem. Vasárnap látogatóba jött a paksi nagymama, jót játszottak-sétáltak, amíg én főztem. Kapott Péter egy ugráló labdát és a nagymama varrt neki egy aranyos kockás kutyát. Aztán Péter hatalmasat aludt, így a találkozás elég rövidre sikerült, mert menni kellett a buszhoz.

Péter hallókora pénteken lett 6 hónapos. Túl sok újdonságról nem számolhatok be, a héten Péter nagyon hisztis-visítós volt, igényelte, hogy lazsáljunk és állandóan rajtam csüngött. Szerintem jönnek a leghátsó őrlő fogai és nagyon nyűgös miatta, patakokban folyik a nyál a szájából.

HALLÁSFIGYELEM:

*Hallóka nélkül nagyon ügyes Péter. Megint naponta tesztelem, és a hangos kiáltásra, a xilofon, száncsengő, csörgődob hangjára azonnal irányba fordítja a fejét.

*Hallókészülékkel nagyon halk hangokat felismer. Minden zaj érdekli.

Péter elmutogatja a tárgyakat:

BESZÉDFEJLŐDÉS:

*Per pillanat visszafejlődés. Reméljük csak újabb gyűjtögetési fázisba kerültünk.

*Mond új dolgokat, sokat magyaráz a képeskönyvekben, de zárt szájjal. Viszont szépen és változatosan gagyarászik, új hangokat próbálgat.

Péter megmutatja hogy melyik cica mit csinál:

BESZÉDÉRTÉS:

*Semmi újdonságról nem tudok beszámolni, Péter rengeteg mindent ért, már meg sem tudom számolni mekkora a passzív szókincse és egyre nehezebb nyomon követni, hány új szót jegyez meg. Szerintem nagyon sokat. Úgyhogy rengeteget mesélek neki a böngészőkből.

*Új mondókáink a héten a „csipp-csipp csóka”, amire egymásra rakosgatja a kezét, majd rögtön repdesni kezd. A „tapsi-tapsi mamának” mondókára tapsikol egy keveset. A „szebb a páva mint a pulyka” mondókánál megmutatja a pulykát.

sima út

szebb a páva

tapsi tapsi


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés