2010. 12. 30.
2010. december 30. Péterke 19 hónapos, EduKid, Karácsony, vírusfertőzés, szilveszter
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

karácsonyfa

Elmaradtam a blogírásban, mert sajnos végigsöpört a családon egy durva hányós-hasmenéses vírusfertőzés és karácsony óta nagyon rosszul voltunk mindannyian, pedig kis Péter éppenhogycsak kigyógyult az előző nyavalyájából. A Szenteste még nagyszerűen telt. Először együtt karácsonyozott a kis család, Péterke megkapta az ajándékait, aztán lementünk anyukámékhoz halászlevezni és bejglizni. Aznap engedték haza a kórházból Péter legkisebb unokatestvérét, aki kruppal került be 1-2 nappal korábban és ők is lejöttek ünnepelni. Sajnos, amit nem sejtettünk, karácsonyi kép 28-ánhazahoztak a kórházból egy csúnya vírusfertőzést, amit sikerült az egész családnak elkapni. Úgyhogy mit sem tudva erről, 25-én mi átmentünk a férjem testvéréhez karácsonyozni, és 26-án megint anyukámékhoz. Na aznap délután és a következő napokban szép sorban mindenki nagyon rosszul lett. Inkább nem részletezem, borzasztó volt. Szilveszterre nagyjából kikecmergünk belőle.

Karácsony előtt elmentünk soron kívül az EduKid-ba, mert Péterke egy ideje rendkívül sokszor kitépte a fülijét, és nem értettem, hogy csak a kis pecásszokásosnál többször zsarol vele, vagy más a baj. Most teljesen más hölgyek végezték a mérést, de megnyugodhattam, mert nagyon ügyesek voltak. Péterke ellenben hihetetlenül ki volt megint bukva, úgyhogy nagyon kellett ügyeskedni, hogy meglegyen az a mérés. Hallókészülékkel a szokásos 30 dB (valahol 35 dB, de ezt a hisztériázás rovására írom), hallókészülék nélkül meg nem egészen értem az audiogrammot, de ők azt mondták jobb lett az eredmény. Valami ilyesmi: 60-65-75-75-75 (a 60-70-80-80 helyett) Ezek szerint most 4000Hz-en is sikerült mérni, pedig én játékszerszámokúgy emlékszem, hogy nem sikerült. Na mindegy, lényeg, hogy nem lett rosszabb a hallása és nem is erős neki a készülék és az illesztéke is meglepően jó, ahhoz képest, hogy már több mint negyed éve hordja. Úgyhogy a szokásos zsarolásokon kívül valószínűleg azért kapkodja ki a hallókát mostanában, mert ha ráfekszik, vagy beakad valamibe, és egy kicsit bezúg, ő már veszi is ki.

Karácsony után Péterke 19 hónapos lett. Sajnos nem mértem le, mert nem volt túl jól, de a napokon át tartó koplalás és diéta miatt valószínűleg semmi vendégségbenváltozás sincs. Magasságra mindenesetre biztosan ugyanannyi, mint egy hónapja. Az e havi fejlődése nem valami látványos, de nem is volt túl jó hónap nekünk ez a december, alig várom az újévet. Ezekben a hetekben semmi újat nem mondott, leginkább semmit. Az értése továbbra is nagyon jó, de csak a régi mondókákat mondogattam neki, nem volt megfelelő időszak ez a bővítéshez. Úgyhogy a fejlődés tekintetében nem számolhatok be semmi újról. Szilveszter? Hehehe. Valószínűleg érdeklődés hiányában idén is elmarad. Megyünk szépen időben aludni. Hetek óta nem aludtam ki magamat.

játékok

a legjobb ajándék

 

Kulcsszavak: betegség, EduKid, ünnepek

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés