2012. 01. 28.
Miskolc – BERA/ASSR
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

Nemrég érkeztünk meg Miskolcról és nagyon fáradtak vagyunk.

Még múlt hét végén és e hét elején voltunk Péterrel vérvételen és fül-orr gégésznél, mert ez volt a feltétele a vizsgálatnak.

Csütörtökön délelőtt érkeztünk Miskolcra, a megyei kórházba. Az aneszteziológus megvizsgálta Pétert, és a leletek alapján alkalmasnak találta altatásra. Miskolc belvárosában foglaltunk egy kényelmes szállást, majd másnap hajnalban étlen-szomjan jelentkeznünk kellett a mérésre. Péternek először betettek egy branült a fül-orr-gége osztályon, szegény magánkívül volt a szúráskor, amin egy nyugtató kúp azonnal segített. Aztán kapott még egy altatókúpot, de amint rátették a gurulós hordágyra, magáhoztért és vagy öten gigászi harcot folytattunk vele, amíg lifttel leértünk az audiológiára. Oda sajnos nem mehettem be vele, de az altatóorvos benn "felületes anesthesiában" részesítette, amitől állítólag úgy aludt, mint a bunda. A vizsgálat kb. 45 percig tartott, mi az ajtó előtt vártunk. Csak annyit láttam, amikor végül kinyitották az ajtót, hogy Péter egy süketszobában fekszik, és a másik szobából, ahol a vizsgálatot végezték, egy monitoron keresztül figyelik. Azt hiszem, ezek a körülmények igen megbízható eredményt jeleznek (anno a Heim Pálban szájon át beadott kábítófolyadékkal, egy utcai zajos szobában végezték a vizsgálatot úgy, hogy közben beszélgettünk az audiológussal Péter mellett). De semmiképpen nem tettem volna ki Pétert ennek az egész tortúrának, ha nem lett volna rá alapos indokunk. És kellett ez ahhoz is, hogy megnyugodjon a lelkiismeretem, jó döntés lesz a műtét.

 

A becsült objektív hallásküszöb egybevetve a becsült szubjektív hallásküszöbbel a következő:

 

 

 

250 Hz

500 Hz

750 Hz

1000 Hz

1500 Hz

2000 Hz

4000 Hz

Miskolc (BERA/ASSR)

jobb fül

semmi

semmi

120 dB

120 dB

110 dB

120 dB

semmi

Kaposvár (szubjektív mérés)

jobb fül

85 dB

100 dB

 

90 dB

 

100 dB

95 dB

 

 

250 Hz

500 Hz

750 Hz

1000 Hz

1500 Hz

2000 Hz

4000 Hz

Miskolc

(BERA/ASSR)

bal fül

100 dB

105 dB

 

95 dB

95 dB

95 dB

105 dB

Kaposvár

(szubjektív mérés)

bal fül

90 dB

90 dB

 

95 dB

 

90 dB

90 dB

 

Ez az objektív mérés tökéletesen alátámasztotta a kaposvári szubjektív mérést. A bal fülön ezek szerint valamivel jobb Péter hallása, és majdnem tökéletesen megegyezik a két vizsgálati eredmény. A jobb füle egyértelműen rosszabb Péternek, de azt hiszem, itt az objektív mérés nagyobb hibaszázalékkal dolgozott, mert a kaposvári mérést én sokkal hitelesebbnek látom (hacsak egy hónap alatt nem romlott le ennyire rohamosan a jobb füle). Úgyhogy, ha nem találnak majd Szegeden Péter koponya CT-jén valami fontosabb elváltozást, akkor a jobb fülét kellene megműteni. De természetesen ezt majd ők eldöntik.

 

Hétfőn telefonálok Szegedre az eredményekkel, és reménykedek benne, hogy mielőbb műtéti időpontot kapunk. A miskolci vénás altatás miatt azonban erre még egy hónapot biztosan várni kell.

 

Most legyen egy kis jó hír is. Az ultrahangból egyértelműen kiderült, hogy Péter tesója kislány lesz. Nagyon boldogok vagyunk. Viszont kicsit több magzatvizet találtak most nálam, ezért egy hónappal előrébb kellett hozni a terhelésescukor-vizsgálatot. Remélem, minden rendben lesz, és csak vaklárma volt.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés