2012. 04. 17.
Hogyan beszél Péter?
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

Ezt a bejegyzést azért teszem fel soron kívül, mert még nem videóztam le, hogy Péter hogyan kezdett el beszélni hallókészülékkel és jó lesz majd később látni a különbséget. Ezeken a felvételeken már az implant is fent van, de nagyjából így beszélt Péter a bekapcsolás előtt is. Annyiban látok változást az elmúlt napokban, mióta be lett kapcsolva a processzor, hogy talán nagyobb kedve van beszélni és rengeteget nézi a számat, mintha most jönne rá, hogy más hangokat is ejtek, mint amit ő megszokott. Hallókészülékkel szinte soha sem nézte a számat.

Tehát a kiindulás az, hogy minden magánhangzót utánam mond, kivéve az o és u hangokat, azokat odahümmögi a megfelelő helyre a szóban. A mássalhangzók a műtét után kezdtek el bejönni, de csak annyiban, hogy nagyon sok helyre bepakolja a b/p, vagy a j hangot, ahol valamilyen mássalhangzót hall.

A bekapcsolás óta viszont már sikerült teljesen jól, vagy részben jól kiejtenie szavakat: bambi, apa (papa), baba

Ebben a videóban Péter végigmondja a családtagok neveit:

Itt Péter igéket, egyszerű mondatokat mond:

Az új tapasztalatok implanttal egyszerűen hihetetlenek. Amióta legutóbb írtam, tehát pár napja, Péternek beindult az értése csak implanttal is és egyáltalán nem zavarja, ha csak az a füle van bekapcsolva. Napközben szól, ha leesett a tappancs, mert hallja a különbséget a hallókészülékes füle mellett is! Már elértük a 4. erősségű programot, csütörtökön megyünk a 2. állításra.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés