2012. 07. 05.
Tamara megszületett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

Elnézést a késői bejegyzésért, a lassan már egy hónapos kislányom mellett enyhén szólva idejétmúlt bejelenteni a születését. Nagyon régen írtam, nagyon el vagyok maradva a történésekkel, ezért két részletben pótolom. Itt most csak Tamaráról írok, a következőben pedig Péter fejlődéséről!

Tami 3 napos 2.

2012. június 10-én hajnali 2-kor megszületett Tamara, 54 cm-rel és 4200 g-mal. Még előző este 9-kor itthon ment el a magzatvizem, a fájások csak 11-körül kezdődtek a kórházban. Valószínűleg felturbóztak oxitocinnal, mert utána az egész vajúdás és kitolás megvolt 3 óra alatt, viszont falat kapartam a fájdalomtól. Ehhez képest Péterke születése, a maga 5 órás vajúdásával kifejezetten kellemes volt. Köszönet a szuper orvosomnak, aki bejött éjszaka a szülésemre és a nyugodt és kedves szülésznőnek is, aki szerencsémre nekem jutott azon az éjszakán az I. Klinikán. A gyerekágyon kifejezetten jól éreztem magam, dacára a korábbi szörnyű emlékeimnek és az azóta sem megváltozott körülményeknek, ami a Baross utcai klinikán uralkodik. A tejem 4. nap

Tami 3 napos

itthon jött meg. Azóta Tamara semmi mást nem csinál, csak hihetetlen mennyiségeket szopizik, alszik, és rengeteget sír a hasfájása miatt. Éjjel 2-3 alkalommal kelek hozzá, de általában egész éjszaka nagyon jól alszik. Nagyon nehezen viseli szegény ezt a hőséget, nyugtalan és sírós napközben, iszonyú nehéz elaltatni. Emlékeim szerint Péternél ugyanezek a problémák voltak és nagyjából 3 hónapos korára oldódtak meg.

Talán mondanom sem kell: zombianyu vagyok, szokom a kétgyerekes anyaságot és próbálok Tamara alvásai alatt "Péterkézni", ha valami csoda folytán mind a kettő alszik, akkor meg aludni. Viszont, mivel Tami általában nagyon rosszul alszik a hasa miatt, és ha ébren van, akkor is

baba

vigasztalni, altatgatni kell, nagyon kevés időm marad. Remélem, szeptemberre ez is könnyebb lesz valamivel. Amúgy nagyon aranyos, hihetetlenül gyorsan nő, 3 hetesen már 4670 g volt. Már előfordul, hogy nézelődik. Ja, és a legfontosabb, az újszülött kori otoakusztikus emissziós hallásvizsgálatunk jól sikerült. Ez annyit jelent, hogy hall a baba, de nem jelenti azt, hogy pár hónap múlva nem kezdhet el romlani a hallása. Azért reménykedünk, és sűrűn visszük majd kontrollra. Szeretném majd 1,5 hónaposan és 3 hónaposan is ellenőriztetni.

család

Péter és Tamara


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés