2012. 05. 12.
Péter processzora egy hónapja lett bekapcsolva
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

PéterkePont egy hónap telt el a bekapcsolás óta és már túl vagyunk négy beállításon! Péter beszédértése látványosan jobb lett, mindent azonnal, rendes hangerőn megért. Hallókészülékkel csak odáig jutottunk, hogy bár egyszerű utasításokat, a szituációt nagyban fölhasználva megértett, de a bonyolultabb dolgokat sokszor el kellett mondani, sokszor kellett vele hangosan beszélni, kiabálni, és rengeteg gondolkozás után rakta össze mit is akarunk. Sokszor előfordul már, ami korábban soha, hogy elbeszélünk a feje felett és ő megért belőle dolgokat és visszamondja. Megint szívesen hallgat mondókákat, dalokat, mint régen és próbálja utánozgatni. Meghallja a dalokat és sokszor próbál énekelni, ami nagyon aranyos, mert leginkább egy magas hangú huhogásra emlékeztet. Az utcai zajokat nem csak hogy meghallja (mint a hallásromlása előtt hallókészülékkel), hanem tudja is mi az. Felismeri a kutyaugatást, varjú károgást, repülőt. Rengeteget olvasunk megint, ami műtét előtt már egyáltalán nem kötötte le.

zsiráffal

Ez alatt a hónap alatt a beszéde ugyan a kiejtett hangzók terén nem gyarapodott, de megállás nélkül beszél, mindent megismétel, ami elhangzik. Ilyesmi korábban sohasem fordult elő. Szókincse a beültetés előtt teljesen megtorpant, és egy-egy új szó megtanulása kínkeserves volt, most csak elhangzik valami és már meg is jegyezte. Már sokszor mondatokban fejezi ki magát, csak ha nem tudjuk a szituációt, akkor nagyon nehéz megérteni ezt a magánhangzós beszédet.

Péter a szurdón is teljesen kinyílt, legutóbb végre beszélt is. Örömmel csinál minden hangfelismerő gyakorlatot, könnyedén differenciálja a link hangokat és próbálja kiejteni őket. Itthon is sokkal kiegyensúlyozottabb, vidámabb, töredékére csökkent a konfliktusok száma. Teljesen elfogadja az új hallókáját, ha leesik azonnal szól, vagy megpróbálja visszatenni. Egyenlőre semmilyen hang nem zavarja. Ha kimerül az elem a régi hallókészülékben, azt már nem jelzi.

nyolc hónapÉn most fejeztem be a nyolcadik hónapot (35. hét), már csak pár hét van hátra szülésig. Az elmúlt időszakban nagyon rosszul viseltem a terhességet. Először iszonyú jóslófájásaim voltak minden éjszaka többször és már egy jó ideje szinte lerokkantam, annyira fáj a bal csípőm. Az éjszaka a legrosszabb, valamiért akkor sokkal jobban fáj minden mozdulat. Már nagyon várom a végét, de még két hétig mindenképpen egyben kell maradni. Pünkösd után már bármikor jöhet a baba!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés